















































Zajęcia kulinarne dla dzieci, gdzie mogą realizować kulinarne pasje. Dzieci wcielają się w małych kucharzy i przygotowują własne, proste potrawy. Kroją, obierają, mieszają, układają i mają z tym mnóstwo zabawy i radości. Dzieci uczą się współpracy w grupie, a przede wszystkim wyrabiają umiejętności potrzebne w życiu codziennym, takie jak osiąganie radości z samodzielnegoprzygotowywania posiłków, wprowadzenie w świat sztuki kulinarnej, nabywanie prawidłowych nawyków żywieniowych, zdobywanie nowych doświadczeń za pomocą zmysłu smaku, zapachu i dotyku, zapoznanie się z zasadami bezpieczeństwa w kuchni, zapoznanie dzieci z różnymi naczyniami, przyborami i sprzętem kuchennym, rozwijanie poczucia kompozycji kolorystycznej, wrażliwości i piękna, doskonalenie czynności samoobsługowych, wdrażanie zasad kulturalnego zachowania się przy stole, posługiwania się sztućcami.
Agnieszka Brachaczek
Instruktor pracujący w GOK-u od 2019.Energiczna, kreatywna, chętnie angażująca się w różnego rodzaju przedsięwzięcia. Jej pasją jest rękodzieło i wszelkie zajęcia kreatywne. Prywatnie mama dwóch córek.
27 września godz. 16.30 w DK Pogrzebień
28 września godz. 15.00 w DK Łańce
29 września godz. 16.00 w DK Kobyla
Wymagane zapisy.